Sunday 12 January 2014

Navrat

Dnes jsem prvni den zase v Cambridge. Za par dni zacne druhy semestr, zvany Lent term.

Cestoval jsem se dvema kamarady ze stejne koleje, s jednim jsem byl domluven a druhy k nasemu prekvapeni letel stejne jako my. Let byl krasny, predevsim pohled na Prahu a na more se spoustou vzdalenych lodi byl okouzlujici.
Z letiste jsme se rozhodli jet vlakem, ktery jezdi daleko frekventovaneji nez autobus. Nez jsme stacili projit kontrolou a najit kufry, prvni vlak nam ujel. Nevadi, jezdi, co pul hodiny. Nez jsme si koupili listky a overili, ze i s listkem koupenym online se da cestovat s prestupy, ujel nam druhy. Byli jsme po ceste pomerne vyhladli, rozhodli jsme se volnou pulhodinu stravit stravovanim. Jenze jsme neodhadli cas a na treti vlak jsme bezeli, nadrazaci nas uz znali a radeji nezdrzovali pozadovanim listku. Tentokrat jsme uspesne nastoupili a bez dalsich problemu dorazili do Cambridge.

Na mnoha kolejich a oborech se zanedlouho pisi 'Mock exam', zkouska z prvniho semestru. Neni tak dulezita jako zkouska na konci roku, ale i tak muze o leccems rozhodnout. Napriklad o pristim skoliteli. Uspesnejsi u zkousek maji lepsi skolitele. Takze ji lidi berou pomerne vazne, pripravovali se pres prazdniny a i ted v poslednich dnesch.
Matematikum na Trinity se jako jednem z mala tato zalezitost vyhne.

Zatim se toho tady moc nestalo. Je fajn byt zase na skole. Uz jsem stacil potkat vetsinu svych sousedu a dali jsme i chodbovy pokec. Veci, ktere jsem mel pres prazdniny ve skladu, jsem uz stacil vybalit. Taky jsem pomohl nosit krabice kamaradum.

Zanedlouho se chystam jit do kolejniho baru, ktery bude pravdepodobne nacpany studenty uzivajicich posledni chvile prazdnin.

(Fotky z cesty dodam.)

No comments:

Post a Comment