Sunday 12 January 2014

Zazemi a jidlo

Nase kolej ubytovava studenty az na vyjimky po jednom. Ve srovnani s jinymi kolejemi mame si zijeme pry velmi dobre. Ja mam krasny pokoj s vestavenym umyvadlem, spoustou ulozneho prostoru, tremi pracovnimi stoly a jednim konferencim. Zed si muzeme zkraslit plakaty a obrazky. Pristi semestr se na to vrhnu.
Jsem na velice dobrem miste v ramci koleje, mam to blizko do jidelny, kolejniho baru i k prednaskove mistnosti.

Jidelna je starobyla drevem oblozena mistnost se obrazy byvalych 'Reditelu' na stenach. Jsou tam ctyri dlouhe stoly a v predu vyvyseny stul pro ucitele a nad nim obraz Jindricha VIII., radost pohledet. Mel se u nas tocit Harry Potter, jenze kolej, ktera cti tradici nade vse odmitla sundat obrazy ze sten.
Jidlo je mirne odlisne od naseho. Ryba je obcas i vicekrat za tyden, taky hub je na jidelnicku mnohem vic. Rano je k dispozici vzdy totez, vajicka, klobasy, smazena slanina, houby a ovesna kase, ktera je fakt dobra se trtinovym cukrem. Krome toho jeste maslove loupacky, bulky z listoveho testa plnene cokoladou a rozmanite stridajici se dezerty, pecivo a salaty.
Na obed je na vyber ze tri jidel, z nichz jedno je vegetarianske. Opet salaty a dezerty. Polevka je vzdy jen jedna, na rozdil od nasich to byva homogenni rozemleta smes. Nekdy jsou kombinace vskutku absurdni, napriklad hruska se zazvorem. Ta byla prekvapive skvela.
Vecere je podobna, jen si vsichni nalozi vic, protoze vecere je v Anglii hlavnim jidlem dne.
Malokdy jsem jedl tak skvela jidla jako ve skolni jidelne.

Na tohle tema treba jeste nekdy vic.

No comments:

Post a Comment